Säsongen är räddad: Skeppskrogen har öppet i sommar

Nu är det klart. Milton Olsson och Zarko Jovanovic, som driver Stenmagasinet i Sunnanå hamn, kommer även att driva Skeppskrogen, efter att den förra krögaren Andreas Hallberg drog sig ur efter bara en säsong.

ANNONS
|

– Fast det blir ingen krog, utan en kaféverksamhet. Det är det vi har kapacitet för i år med så kort varsel. Vi tycker det vore tråkigt om Skeppskrogen står tom en hel säsong, framför allt med tanke på att Sunnanå är ett område på framfart, säger Milton Olsson.

Förhoppningen är att öppna redan under midsommarveckan. Då kommer det att finnas mackor, sallader, bakpotatis, fika och glass. Skeppskrogen kommer att ha öppet sju dagar i veckan.

Nybakat och basvaror också

– Vi flyttar över glassverksamheten från Stenmagasinet. Tanken är också att vi ska kunna erbjuda nybakat bröd till camping- och båtgäster och andra boende i området. Vi ska ha en del basvaror som mjölk, smör och pålägg också, det mest nödvändiga. Det är framför allt till båtgästerna, säger han.

LÄS MER:Krögare lämnar Skeppskrogen i Sunnanå – efter en säsong

Satsningen gör duon för att bibehålla och förstärka attraktionskraften i området, det är viktigt att turister och gäster som besöker Sunnanå har valmöjligheter.

– Det är kul och känns bra när allt kommer på plats, konstaterar Milton Olsson. Personal ska anställas, hittills är två personer klara.

På gång i Stenmagasinet

– Vi öppnade Stenmagasinet på helger för tre veckor sedan, från tisdag i midsommarveckan har vi öppet varje dag. Det är den dagen Veteran Classic Dalsland börjar med sina fordonsträffar här.

I Stenmagasinet serveras pizza, pasta och sallader. På gång är också en ”veckans special”, med någon form av kötträtt. Milton Olsson är utbildad bartender och är en fena på att blanda drinkar. Här finns nämligen fullständiga rättigheter också.

Underhållning i sommar

I sommar har man ett gediget underhållningsprogram. Under fem onsdagar i juli blir det quiz och underhållning. Först ut den 3 juli är Erik Torstensson och Josefin Dahlqvist.10 och 31 juli underhåller Let’s Duet, medan Petter Olsson, Carro Anderberg och Göran ”Blues” äntrar scenen den 17 och 24 juli.

– Vi hade detta i fjol och de var väldigt uppskattat. Vi har också lite underhållning på helgerna med band och trubadurer. På midsommardagen kommer till exempel Bröderna Rongedal och Mats Tärnfors, säger Milton Olsson.

Sunnanå hamn är en välbesökt plats på sommaren, inte bara av sjöbodsägare och campinggäster utan lokalbefolkningen har definitivt hittat hit.

– Det är en fantastiskt plats, understryker Milton Olsson.

LÄS MER:Från Thailand till Mellerud – Kanyas oväntade resa till framgång

LÄS MER:Här finns loppisarna och secondhandbutikerna i Mellerud

LÄS MER:Här är de bästa restaurangerna i Mellerud – enligt Google