Här är de bästa restaurangerna i Mellerud – enligt Google

Vilken är egentligen den bästa restaurangen i Melleruds Nyheters spridningsområde? Tidningen har kartlagt och rangordnat utbudet baserat på recensioner och betyg på Google.

ANNONS
|

Listan är baserad på recensioner som gjorts på Google och för att begränsa urvalet har vi enbart tittat på restauranger med minst 100 recensioner. När två restauranger har fått samma snittbetyg har den med fler recensioner placerats högre på listan.

LÄS MER:Krögarna om Googlerecensionerna: ”De har inte ens varit här”

För att snabbt hitta de restauranger och caféer som är mest uppskattade i en stad kan man kolla på vad andra gäster har lämnat för betyg på Google. Melleruds Nyheter har sökt på restauranger inom tidningens spridningsområde och kikat på recensionerna och betygen för att sammanställa en topp tio-lista.

1. Nyfiket: 4,7 (159 recensioner)

Bland recensionerna som Nyfiket fått på Google är det få som inte beskriver restaurangens hamburgare som fantastiska. Några gäster nämner att de fått vänta en stund för att få sin mat, men det verkar alltid ha varit värt det. Det finns många olika typer av hamburgare på restaurangen, bilden ovan föreställer de allra största.

”En dold pärla! Vi trodde vi kommit fel , lite slitet utanför men VILKEN mat!
Inte bara burgarna var gudomliga, utan även potatisklyftor/pommes.
Såser mm hemmagjort. Missa inte!”
”Finns inte bättre hamburgare att uppbringa, en helt egen klass”.
”Så god husmanskost! Bästa lunchen i Mellerud”.
Bild: STEFAN BENNHAGE

2. Café Gula Huset: 4,5 (477 recensioner)

Café Gula Huset i Brålanda är den restaurang på den här listan som har fått allra flest recensioner på Google och har lyckats göra majoriteten nöjda nog att ge dem fem stjärnor. Särskilt inredningen är något som verkar ha förgyllt besökarnas upplevelse. En gäst som gett Gula Huset en stjärna nämner dock att lokalen var svår för en person i rullstol att ta sig igenom.

”Tänker du äta hemgjord mat? Det är rätt plats för dig!”
”Mysigare lunchrestaurang med karaktär och riktig hemlagat är det otroligt länge sedan jag var på”.
”Trevligt, mysig servering både inne och ute, god mat och hyfsade priser”.

Bild: STEFAN BENNHAGE

3. Sunnanå restaurang: 4,4 (193 recensioner)

Även om det i vissa recensioner verkar som att gäster råkat förväxla restaurangen vid Melleruds golfklubb med restaurangerna vid Sunnanå hamn så har de som skrivit sina recensioner om rätt restaurang för det mesta skrivit att de varit mycket nöjda.

Bland recensionerna är det främst femmor och fyror som gästerna gett restaurangen i betyg och många nämner en god lunchbuffé. Det råder lite delade meningar om hur prisvärd maten var, men att personalen är trevlig verkar majoriteten av recensenterna vara överens om.

”God mat, trevlig miljö. Trevlig personal!”
”Vilken god mat!! Åt nog lite för mycket”.
”Väl värd oväntad avstickare på väg hem från Ullared, fin miljö o trevlig personal, god mat, lite utplockat dock men vi kom ju ganska sent”.
Bild: Janerik Henriksson/TT

4. Järnvägspizzerian: 4,4 (136 recensioner)

Även för Järnvägspizzerian finns det recensenter som är lite förvirrade kring vilket ställe de skriver om. En recensent som lämnat en stjärna skriver att det är en dålig tågstation och verkar inte ha förstått att det är pizzerian som hen gett en stjärna till.

Trots en förvirrad recension som tillsammans med några tre stjärniga betyg drar ner snittet, så har Järnvägspizzerian fått många fyror och femmor.

”Väldigt goda pizzor! Rekommenderas stark”.
”Allt ok, rent och trevligt. God och fräsch pizza. Jag skulle rekommendera!”
”Standard pizza. Okej sallader. Inget att gnälla om men inget att jubla över”.

5. Pizzeria Vita Sannar: 4,3 (445 recensioner)

Pizzerian Vita Sannar har fått främst femmor och fyror i betyg av de gäster som lämnat en recension och lever upp till gästernas förväntningar. De allra flesta är nöjda med sin mat, men det finns några som trots det gett pizzerian lägre betyg på grund av att de bland annat tyckt att det varit kallt i lokalen.

”Bästa pizzerian i Mellerud”.
”God mat, generösa portioner till ett bra pris”.
”Perfekt ställe att svänga in på och ta en bit mat när man är på resande fot genom Dalsland. Klassisk pizzeria, inget fanzy men riktigt trevlig personal höjer betyget också”.

6. Frändegrillen: 4,3 (204 recensioner)

Många av Frändegrillens recensenter verkar vara återkommande kunder som är noga med att påpeka hur trevlig personalen är. Grillen har fått främst fem av fem stjärnor i betyg av gästerna, men en del treor och fyror drar ner snittet.

”Mycket bra ställe om man har vägarna förbi och är sugen på lite snabbmat trevlig personal har dom här också”.
”En klassiker som fortfarande håller. Maten är helt klart i översta klassen av korvmojs mat”.
”Mycket gästvänligt bemötande, återvänder gärna!”

7. Restaurang Börsen: 4,2 (323 recensioner)

Börsen har fått många fyror men majoriteten har ändå gett restaurangen fem av fem stjärnor. Några gäster är missnöjda med servicen och skriver att de fått vänta länge på sin mat, men majoriteten är supernöjda med både mat och service.

”God mat, lagom stora portioner. Bra salladsbuffé på lunchen, ett klassiskt pizzahak med bra priser!
En stjärna minus för den tråkiga och lite utslitna inredningen”.
”Om man ska äta i Mellerud är detta stället bra mat och rätt mycket att välja på och mysigt och trevligt på kvällen”.
”Bra miljö å trevlig personal. Trevlig mat som är god men inte över det förväntade. Bra portioner, snyggt upplägg och bättre klass än vanliga lunchställen”.
Bild: Karolina Hultman Wessman/SvD/TT

8. Brålanda Pizzeria: 4,2 (242 recensioner)

Att maten är god är nog det viktigaste för de flesta när de ska välja en restaurang, och gästerna som recenserat Brålanda Pizzeria är för det mesta överens om att pizzan är riktigt god.

”God frasig botten, klart över medel i vilken stad som helst”.
”Toppen notch”.
”Sjabbig och sliten inredning.
Men maten helt okej”.

9. Kanyas café och restaurang: 4,1 (101 recensioner)

På Kanyas café och restaurang, som ligger i Melleruds Handel, är gästerna så nöjda att de oftast ger höga betyg, och tar sig därför in på listan över de bästa restaurangerna i området.
”Stor buffé med husmanskost och thaimat blanda så mycket du vill, så gott och bra”
”Mycket god mat. Billig lunch. Väldigt ren. Vi rekommenderar!”
”Dyrt, kall mat, skum lax”.
Bild: Gorm Kallestad

10. Pizzeria och Gatukök 45:an: 3,9 (202 recensioner)

Pizzerian och Gatuköket har främst fått fyra och fem stjärnor av sina gäster som är mycket nöjda med maten och servicen, men 45:an har också fått en del lägre recensioner där gästerna tyckt att maten bara varit helt okej och ett fåtal är också väldigt missnöjda med både mat och service.

”Pizzan kanon, går aldrig besviken härifrån”.
”Ganska bra service, men maten var inte nåt vidare.
Plus för snabb servering dock”.
”Världens godaste sås”.

Så här beräknas betyg på Google

Betyget är genomsnittet av alla betyg som publiceras på Google för platsen eller företaget. När någon lämnar en ny recension kan det ta upp till två veckor innan betyget uppdateras.

Så här använder Google recensioner från andra webbplatser:

I vissa fall kan användarrecensioner från andra platser med lokala recensioner visas i företagsprofiler. Dessa recensioner genereras automatiskt från information som Google samlar in från webben.

Källa: Google

LÄS MER:Krögarna om Googlerecensionerna: ”De har inte ens varit här”