Tommy Löfgren, Susanne Emanuelsson och Johannes Nilsson på redaktionen i Mellerud.
Tommy Löfgren, Susanne Emanuelsson och Johannes Nilsson på redaktionen i Mellerud. Bild: Andreas Asp

Nu finns nyhetsappen att ladda ner – därför är den viktig

Melleruds Nyheters nya app är här! Om du vill hänga med i nyhetsflödet och ta del av mer lokal journalistik så är den ovärderlig.

ANNONS
|

Nära hundra procent av den svenska befolkningen har i dag tillgång till Internet. När det gäller att läsa nyheter digitalt är det mobilen som har blivit den absolut vanligaste nyhetskällan.

App Store: För dig som har iOS.

Google Play: För dig som har Android.

Även Melleruds Nyheter fortsätter att ta kliv framåt på den digitala arenan. I mitten på april lanserades den splitternya sajten, vilket många av er läsare redan har uppmärksammat. I maj lanserades nyhetsappen, som gör det mycket lättare att ta del av nyheter.

Så laddar du ner appen:

1. Sök på ”Melleruds Nyheter” i App Store eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Tusentals besök – de första timmarna

Nyhetssajten hade tusentals besökare redan under de första timmarna, och det tycker vi så klart är hur roligt som helst.

Flera av artiklarna som har fått mycket uppmärksamhet handlar om just det som jag tycker är ett av de viktigaste uppdragen för en lokaltidning, nämligen skildringar av människor, på olika sätt och i olika typer av sammanhang.

Några av de artiklar som har engagerat allra mest är reportaget om trebarnsmamman Emma som valde att sterilisera sig, om tidigare Bonde söker fru-deltagaren Rebecca som bestämde sig för att flytta till en gård i Mellerud efter att ha träffat sin bonde ”på egen hand” och lämnade Borås. En annan person som valt att flytta hit är Catharina, som var arbetslös men som fick fast jobb som 65-åring.

Ett reportage som har väckt mycket känslor är artikeln om Gun Jansson i Mellerud som är kroniskt sjuk i MS. När hon i början av året skulle förnya sitt fem år gamla parkeringstillstånd sa kommunen nej, och hänvisade till reglerna. I sociala medier lät inte reaktionerna vänta på sig, och tidningen kommer självklart att följa upp hur det går för Gun framöver.

Både nyhetsapp och e-tidning

Jämte nyhetsappen finns också Melleruds Nyheters e-tidningsapp (vår logga är kort och gott ”MN”). Ladda ner den i telefonen – eller varför inte i paddan? – så att du kan läsa vår redigerade tidning som ges ut på onsdagskvällar, alltså innan den kommer i brevlådan på torsdagar och fredagar.

Två appar ger dig en heltäckande nyhetsupplevelse och säkerställer att du håller dig informerad om vad som händer i din kommun, oavsett var du befinner dig.

Enkelt att ladda ner Melleruds Nyheters nyhetsapp

I Melleruds Nyheters nyhetsapp får läsaren kontinuerligt uppdaterade nyheter varje dag, från tidig morgon till sen kväll.

I appen hittar du allt från snabba nyhetsuppdateringar till reportage och granskande journalistik. Läs hur du gör i faktarutan en bit upp i texten.