Nu har Gun sitt p-tillstånd – tog inte nej från kommunen

Det krävdes nytt läkarintyg, nytt gång- och balanstest – men nu har MS-sjuka Gun Jansson sitt parkeringstillstånd i handen.
– Jag hade inte gett mig med mindre. Jag är ju sjuk och behöver kunna få parkera på handikapp-platser. Nu hoppas jag inspirera andra som får avslag, säger hon.

ANNONS
|

Melleruds Nyheter har i en tidigare artikel berättat om Gun Jansson och hennes kamp för att få ett särskilt parkeringstillstånd utfärdat av kommunen. Det var i samband med att hon fått avslag på att förnya sitt tillstånd.

– Jag trodde att det bara var att förnya mitt gamla parkeringstillstånd som jag haft i fem år. Jag har inte blivit friskare på de åren. Men så enkelt var det inte. Jag var tvungen att visa fram ett nytt läkarintyg och nya tester från rehab.

LÄS MER:MS-sjuka Gun nekas p-tillstånd: "Vad är problemet?”

Blev avslag

När kommunen behandlade ärendet blev det avslag. Hon ansågs kunna röra sig så pass bra att hon kunde parkera på vilken plats som helst för att sedan gå och uträtta sina ärenden.

– Då blev jag arg och överklagade. Nu säger de på kommunen att länsstyrelsen avslog min överklagan, men jag har inte fått se några papper på det.

I samband med det fick hon veta att hon kunde lämna in en ny ansökan. Dock med vissa förbehåll. Det fick inte vara samma läkare som skrev intyget och inte samma personal på rehab som testade henne.

Nya intyg

Totalt onödigt, tyckte Gun Jansson som ändå drog igång processen. En annan läkare på Näl skrev ett nytt intyg om att hon är i behov av tillstånd att få använda handikapp-parkering.

Hon kontaktade också Rehab-mottagningen i Mellerud och gjorde en ny gång- och balanstest.

Vad visade resultatet jämfört den första gången du ansökte?

– Den här gången visade gångtestet att jag klarade 97 steg jämfört med 121 steg förra gången. Balanstestet visade att jag klarade 58 sekunder utan stöd, säger Gun Jansson.

Hon lämnade in testresultaten och fick träffa handläggaren för ett nytt möte. Efter det fick hon sedan ett besked om att ansökan hade godkänts och hon fick lämna in bild på sig själv för p-tillståndet. Fredagen den 31 maj damp det ner i brevlådan

– Äntligen. Det tog mig fyra månaders kämpande att få rätt. Nu vill jag tacka alla som har stöttat mig i kampen, säger Gun Jansson.

Guns nya parkeringstillstånd gäller i tre år.

– Då är det dags igen. Räkna med att jag återkommer, säger hon.