Monica Zetterlunds sång inspirerar, menar S-politikerna.
Monica Zetterlunds sång inspirerar, menar S-politikerna. Bild: Hans T Dahlskog

Var blev ni av ljuva drömmar?

Monica Z sång inspirerar till att fundera på vad som har hänt i Sverige och för oss som bor i Melleruds kommun.

ANNONS
|

Politiska löften om billigare bensin, falukorv och ett bättre Sverige och ett bättre Mellerud och den nya högern tillsammans med Sverigedemokrater tog plats både i Rosenbad i Stockholm och i Melleruds kommunhus efter valet 2022.

Idag halvvägs in i mandatperioden har några fåtal blivit rikare av allt som har hänt, men de flesta av oss fattigare. Trygghet och gemenskap har ersatts av att ”var och en är sin egen lyckas smed” och går det illa får man liksom skylla sig själv. Maten är mycket dyrare, hyrorna fortsätter upp, folk mår allt sämre av stress på jobbet, polariseringen mellan olika grupper i samhället hårdnar.

Vad har vi fått för stöd och hjälp av nya styret av kommunen? Som kompensation för matpriser och ökade hyror har du fått utmaningsrätt?! Kulturlivet minskas och ska vara mer svenskt.

Känner du dig otrygg ska trygghetsvärdar som åker omkring i en särskild bil få dig att känna dig tryggare.

LÄS MER:Mellerud får trygghetsvärdar – ska synas vid 100 tillfällen

Om du jobbar inom kommunen ska du slippa att bli diskriminerad pga. politiskt engagemang, men i stället ska du vara politiskt, religiöst och filosofiskt neutral om det ska gå dig väl. Ja och så får du vara beredd att göra ett språktest kanske.

Ja det är ungefär vad du får för att ”du lånade ut din röst”. Vi andra som röstade på andra partier känner oss inte speciellt glada och har svårt att låta bli att protestera.

Allvarligt talat! Känner du att några av de politiska beslut som tagits har gjort din vardag bättre? Vi hade behövt helt annat stöd från både stat och kommun under den tid som nu är.

Högerstyret genomförde direkt skattesänkningar för de som tjänar mest och nu utreder de möjligheterna att försämra både a-kassa, sjukförsäkring och att offentligt anställda ska vara tvungna att ange papperslösa som de träffar på i sin yrkesmässiga verksamhet. Listan kan göras mycket längre, men låt oss avsluta med att vi hade fattat helt andra politiska beslut, som verkligen hade gjort skillnad för vanligt folk, inte bara gynna de som redan har det mesta.

Vi Socialdemokrater har lagt flera förslag som hade hjälpt dig bättre i din vardag, men de styrande politikerna röstade tyvärr nej.

Michael Melby, gruppledare i kommunstyrelsen, Socialdemokraterna

Olof Sand, ledamot i kommunstyrelsen, Socialdemokraterna