Tre grabbar från Dals MK startar i Svenska SprintRallycupen

Första deltävlingen sker i eftermiddag utanför Älmhult. Det är en dubbeltävling med start även på fredag. Här ställer Albin Karlsson, John Magnusson och Ivar Andersson, alla från Dals MK, upp.

ANNONS
|

Melleruds Nyheter når Albin Karlsson dagen innan första deltävlingen.

– Det är roligt med sprintar, så det var ett självklart val för oss alla tre, säger han.

22-årige Albin Karlsson bor i Frändefors, medan 24-årige John Magnusson bor i Sollebrunn. 22-årige Ivar Andersson också bor i Frändefors.

– John har varit kartläsare åt mig tidigare, nu är hans mamma Katarina Magnusson min kartläsare, berättar Albin Karlsson.

Han kör en Volvo 940, John en BMW 320 och Ivar en Volvo 940. Alla kör i Grupp F Standard.

Vad tror du om dina/era chanser?

– Jag sitter i en ny bil för året, så fokus för mig är att lära mig bilen och ha fruktansvärt roligt med mina kompisar. Jag tror det är samma för alla tre, svarar Albin Karlsson.

Han började som ungdomsförare vid 16 års ålder. På en fest kom Albin och John överens om att han skulle bli Albins kartläsare. 2020 kraschade Albin sin bil och tappade en del av motivationen.

– Men som en del av mitt gymnasiearbete kunde jag laga upp bilen igen och den stod klar i april 2020. Första tävlingen med John var i Mellerud och någon vecka senare körde vi i Bengtsfors. Då tog vi första sträcksegern tillsammans, berättar Albin Karlsson.

Svenska SprintRallycupen

2009 startades Sydsvenska Rallycupen (SSRC). Efter säsongen 2023 beslutades att ta omtag på serien och skapa något nytt.

Eftersom sprint-SM-serierna på grus och asfalt försvinner så tog SSRC över sprintformatet och skapade Svenska SprintRallyCupen.

Bilklasserna blir Standard, Appendix K, 2WD och 4WD. Tävlingsform och däck enligt Svenska Bilsportförbundets reglemente.

Serien startar med en dubbeltävling 9-10 maj, kallad SSR Weekend och den körs på Millebygdenområdet utanför Älmhult.

Därefter fortsätter säsongen med ytterligare fem helger, varav en dubbelhelg, innan finalen, ”Sprinttjuren” arrangerad av Dals MK.