Pallen direkt för Ellen Svanberg

I drygt 30 år har Racerhistoriska Klubben arrangerat Velodromloppet Historic GP på Gelleråsen Arena i samarbete med Karlskoga MF och Karlskoga Motorstadion. Frändeforstjejen Ellen Svanberg kör för Bengtsfors MotorClub och körde hem en fin andraplats.

ANNONS
|

Årets upplaga var lite mindre än vanligt. Det fanns inga jubileer, inga gästklasser eller specialinbjudna gästförare. Det var mer som en vanlig tävling kryddad med en marknadsgata och uppvisning av gamla motorcyklar.

På racerbanan var det action som vanligt. De 150 förarna bjöd som alltid på härliga race med sina fina racingklenoder. Publiken trivdes och det kom 5 000 åskådare.

Enda från Bengtsfors MotorClub

Bengtsfors MotorClub representerades bara av en enda förare denna gång och det var Ellen Svanberg, som gjorde comeback efter tre års frånvaro. Hon har haft uppehåll på grund att hon gjorde lumpen och utbildade sig till väktare.

Hon håller på att bygga två racingbilar och hade räknat med att en av dem skulle vara färdig till årets säsong, men det fattas ännu lite så till Velodromloppet fick hon låna pappa Tobias bil, en Austin A35, samma som den Ellen håller på att bygga.

Hon tävlar i 1000cc Cupens E-klass för bilar före 1962-års modell.

I första racet missade Ellen pallen precis då hon körde i mål på fjärde plats, men i andra racet gick det bättre, då kom hon på andra plats.

Bengt-Åce Gustavsson