Mellerud tar hem två SM-guld i bowling

Daniel Berglöv och Freddy Alm kom hem från svenska mästerskapet i bowling med varsin guldmedalj runt halsen. I helgen var det final och bowlingklubben BK Håvås briljerade under kvalet och tävlingen.

ANNONS
|

– Vi spelade vår bästa bowling, säger Daniel Berglöv.

Deras insats var minst sagt imponerande. Daniel tävlade i klassen herrar B 41-50 år och Freddy i herrar B 51-64 år. I år hölls SM-finalen i Uddevalla mellan 6 och 9 juni.

Kvalspelet har skett mellan 29 mars och 26 maj där de åtta bästa utses och välkomnas till final. Både Freddy och Daniel kom trea i vardera kval och tog sig till final. Under helgen var spelet säkert och bestämt, Daniel säger att de spelade sin bästa bowling och med facit i hand kan man ju bara hålla med.

Sverige bra på bowling

Daniel berättar att Sverige har varit bra i bowling under många år. Sverige är det ledande landet inom Europa med många topplaceringar genom åren.

Tre guld och tre silver har kammats hem och damlandslaget tog 14 av 17 möjliga medaljer i EM 2022.