Fotbollsskolan allt mer populär – dubblat antal deltagare

Nära nog 150 barn, 30 fotbollsledare och ett tiotal övriga funktionärer, som fixat med mat och logistik, har under helgen intagit Rådavallen. Det har varit fotbollsskola i Melleruds IF:s regi för barn och unga.

ANNONS
|

Melleruds IF har de senaste två åren nästan dubblat antalet deltagare i sin fotbollsskola för varje år. 2022 hade man 40 deltagare, 2023 drygt 70 och i år var 140 barn anmälda. Men man tog emot ytterligare några på slutet.

– Deltagarna har varit allt från fyra år gamla upp till tolv år och de kommer inte enbart från Melleruds kommun. Här finns de som kommit från Åmål, Bengtsfors, Vänersborg och till och med Göteborg med, berättar Tobias Coster i Melleruds IF.

– Flera av dem är redan medlemmar i MIF, men det är också väldigt många nya, några från andra föreningar i området och så några utifrån. Fotbollsskolan är ju till för att öppna upp och ge möjlighet till fotbollen för alla, tillägger han.

Satsningen på fotbollsskolan görs tillsammans med Svenska Fotbollförbundet och MIF:s ledare, som kommer från såväl A-laget som P19-laget, har fått utbilda sig i förbundets regi.

Föreningen har också fått ekonomiskt bidrag från RF-Sisu på mottot träning för alla, vilket gjort att alla som velat, också kunnat komma med och där förberedelserna för det hela startade redan i december förra året.

Nöjda ledare, nöjda deltagare

– Det har varit två fantastiskt roliga dagar och vi har fått fin respons. Våra ledare blir fina förebilder för barnen och de träffar dem ju sedan såväl under matcher som på köpingen, fortsätter Tobias.

– Det har varit jättekul, säger Jordan Eriksson, en av alla de unga som varit med och som passar på att ta sig en liten vätskepaus.

– Gemenskapen är väl kanske det viktigaste, att de får träffa nya kompisar utanför skolan som de kanske inte träffar och leker med annars, fyller pappa Fredrik Eriksson, som själv spelat fotboll, i.

Han tillägger att MIF bjudit på ett jättebra upplägg och att ledarna varit fantastiskt bra.

– All heder till dem, här har alla fått vara med.

Viktigt med vatten i värmen

När Melleruds Nyheter kommer på besök, börjar fotbollsskolan lida mot sitt slut för den här gången. Träningarna är över, det är lite fria aktiviteter här och var och det är enskild fotografering på gång. Några vilar, andra leker och de allra, allra flesta ser till att få i sig något att dricka.

Det hela leder också till en mer allmän vattenkastning och såväl fotbollsskoledeltagare som ledare får känna på att bli blötlagda. Något som antagligen känns helt okej i värmen.

Till slut samlas man dock i sina respektive grupper för att alla ska få sina diplom och för gruppfoto innan fotbollshelgen helt är över.