MIF-tränaren efter segern: ”Lite semesterfotboll”

13 kunde mycket väl ha blivit ett otursnummer för serieledande Melleruds IF.
Men efter en del om och ännu flera men kunde Markus Svenssons manskap besegra Ödsmåls IK i lördagens seriematch på Rådavallen och därmed ta 13:e raka trepoängaren.
– Jag befarade det här innan, vi gör en dålig match, lite semesterfotboll liksom, sa MIF-tränaren.

ANNONS
|

Melleruds IF tuffar på i division 4 Bohuslän-Dal och har hittills inte spårat ur en enda gång på 13 försök.

Men mot Ödsmål såg det faktiskt inget vidare ut.

Ett tidigt ledningsmål signerat Albin Emanuelsson hjälpte förvisso till att löpa linan ut för tre poäng, men gästerna, extremt defensivt sammansatt med fembackslinje, var hela tiden farliga på kontringar.

Bollade seglade över ribban

En sådan borde ha resulterat i den första halvleken när lagkaptenen Mikael Johansson plötsligt fick fritt skottfält i straffområdet, men bollen seglade ofattbart nog över ribban.

– Där var det nära, konstaterade Markus Svensson, som så sent som i den 89:e minuten fick se sonen Karl styra in 2-0-målet efter hörna från Viktor Öhrling och nickpass från Marcus Rydberg.

Strax efter gjorde Melvin Kristiansson 2-1 och det blev ett par nervösa slutminuter innan hemmasegern var bärgad.

– Vi är ju bättre än dem, men skapar för lite mot ett sånt här motstånd. Å andra sidan hade de en bra trend innan de kom hit, tre segrar och en oavgjord, påminde MIF-tränaren.

Ett visst mått av underskattning kan vara en förklaring till att segern satt långt inne, något som också Markus Svensson höll med om, utan att ta just det ordet i sin mun:

– Om inte alla ger 100 procent så ser det ut så här. Det räcker att tre, fyra stycken går på 80-90 så blir det tufft. Man måste visa respekt för varje lag i den här serien.

Överlägsen ledning för Melleruds IF

MIF kan nu gå till sommarvila med full pott, 39 poäng, och överlägsen serieledning, hela tolv poäng skiljer till tabelltvåan IFK Uddevalla.

– Det är ju smått fantastiskt, vi har uppträtt stabilt och tryggt hela säsongen. Framförallt har försvarsspelet imponerat.

Just defensiven var ett bekymmer i fjol.

– Vi släppte in 25 mål på våren varav åtta på fasta situationer. Under uppehållet satte vi oss ner och diskuterade vad vi skulle göra. Det blev ett omtag och med träningen nästan bara inriktad på försvarsspel.

Det gav omedelbart resultat.

Under hösten 2023 släppte laget in sex mål och hittills den här säsongen, blott åtta på 13 matcher.

– Varav två självmål …

”Sommarträningen blir oerhört viktig”

MIF kom trea 2022, tvåa 2023 och nu hägrar seriesegern och avancemang till division 3.

– Jag har varit tränare här i tre år nu och för att lyckas i år blir det ett jobb för huvudet under återstoden av säsongen. Och sommarträningen blir oerhört viktig, poängterade Markus Svensson.

Matchfakta

Melleruds IF-Ödsmåls IK: 2-1 (1-0)

Målen: 1-0 (18) Albin Emanuelsson, 2-0 (89) Karl Svensson, 2-1 (90) Melvin Kristiansson.