Melleruds IF fick inte livesända bortamatchen mot Högsäter i division 4 Bohuslän-Dal, och det fick Tobias Coster att rasa på sociala nätverket X.
Melleruds IF fick inte livesända bortamatchen mot Högsäter i division 4 Bohuslän-Dal, och det fick Tobias Coster att rasa på sociala nätverket X. Bild: JENS CARLSSON

Fick inte livesända – då gick Tobias Coster i taket

"Småsinta, bönder, oförstående, omoderna, trångsynta, giriga... kärt barn har bara ett namn, Högsäters GF!”
När Melleruds IF inte fick livesända torsdagens match mellan hemmalaget Högsäter och MIF i division 4 Bohuslän-Dal gick Tobias Coster i taket på X.
– Jag blir irriterad när man vill lokalfotbollens bästa, å så finns det folk som jobbar tvärtemot, säger Coster besviket.

ANNONS

Tobias Coster sköter Media och Kommunikation i Melleruds IF, men påpekar att åsikterna han ventilerade på sociala nätverket X (tidigare twitter), och som återges här ovanför, är hans egna och inte MIF:s.

– Där och då var jag irriterad, säger han.

Och han utvecklar sin kritik mot Högsäter:

– Vill man jobba för att den lokala fotbollen ska växa får man gemensamt försöka jobba för att skapa intresse, det tycker jag inte man gjorde nu.

MIF har för vana att livesända samtliga sina hemma- och bortamatcher på appen Min Fotboll, och har inte stött på några problem förrän nu.

– Vi har många supporters som är utflyttade men som ändå vill följa laget, det är en fantastisk service att kunna livesända, fortsätter Tobias Coster.

Stefan Dahl är ordförande i Högsäters GF:

– Vi har tagit beslutet att inte tillåta livesändning för någon från Genevi, fotboll i division 4 tycker vi ska upplevas live, och de få vi kan få på plats är bra. Det var jättebra att kunna livesända under coviden, men sedan får man gå vidare.

Ingmar Johansson är ordförande i Melleruds IF:

– Det får vi acceptera, att man tycker så.

MIF har seriens bästa publiksnitt både hemma och borta, 213 på Rådavallen och 140 när laget är på resande fot.

– Vi märker inte att det blir färre för att vi livesänder, säger Tobias Coster.

Matchen i division 4 Bohuslän-Dal slutade 3-1 till Mellerud och betyder att MIF toppar med maximala 30 poäng efter tio omgångar.