Vandalisering bakom tågstoppet till och från Trollhättan

Fram till 21-tiden på torsdagen var det problem i tågtrafiken till och från Trollhättan. Orsaken handlade om vandalism, efter att någon slängt en cykel från en bro som landat på kontaktledningarna.

ANNONS
|

Vid 12.25 meddelade Trafikverket att de hade problem med kontaktledningarna vid Trollhättan station. Elfelet orsakade ett stopp i tågtrafiken, för alla tåg till och från Trollhättan. Lite senare under eftermiddagen konstaterade man att elfelet berodde på vandalisering.

– Det verkar vara någon som slängt en cykel från en bro, och som landat på kontaktledningarna, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

När trafiken sakta kom igång fanns endast ett spår att nyttja vid Trollhättan.

– Så trafiken kommer att vara reducerad. Vår prognos är att alla spår kan vara öppna igen vid midnatt, men man får nog räkna med följdförseningar, sa Katarina Wolffram på torsdagseftermiddagen.

Även Västtrafik fick jobba på för att lösa problemet.

– Vi kör ersättningsbussar för fullt verkligen och ersätter så många tåg som vi kan. Som resenär innebär det att man får räkna med längre restider än normalt. Man kan gå in i vår app och söka mer information om sin resa, eller på hemsidan, sa presschefen på Västtrafik, Mette Ramquist.

Vid 21-tiden kunde ordinarie tågtrafik börja rulla igen utan inställda tåg. Dock påverkades fortsatt vissa avgångar av de efterföljande förseningarna.

Resenärer kom inte så långt

TTELA pratade med Maj AloAndersson som då hade väntat på stationen i Trollhättan i snart en timma på tåget till Åmål, som blev försenat.

– Man är väl van tyvärr, men det finns inget att göra åt det, säger Maj AloAndersson.

För Carina Thorstensson blev eftermiddagen inte heller som väntat.

– Jag skulle åka hem från jobbet, för att fortsätta jobbet hemifrån. Men nu sitter jag här. Lite purken är man, det känns som det varit fel ofta nu, säger hon.

Även i tisdags utsattes tågtrafiken för ett misstänkt sabotage. Då fick ett tåg skador efter en kollision med ett föremål i Brålanda.

– Det är skrivet som sabotage för att det handlar om någon form av föremål som vi misstänker har placerats på spåret, sa polisens presstalesperson August Brandt om händelsen då.

Stationer där tågtrafiken påverkades

Tågsträckor som påverkas:

Göteborg-Vänersborg/Mellerud/Karlstad/Oslo/Strömstad

Stationer:

Trollhättan, Göteborg C, Gamlestaden, Bohus, Älvängen, Lödöse Södra, Öxnered, Ed, Strömstad, Skee, Överby, Tanum, Rabbalshede, Hällevadsholm, Dingle, Munkedal, Uddevalla C, Karlstad C, Kil, Grums, Säffle, Åmål, Mellerud

Källa: Trafikverket

LÄS MER:Tåg skadat i kollision i Brålanda – polisen misstänker sabotage