Arkivbild. SMHI varnar för skyfallsliknande regn och kraftig åska som väntas starta vid 12-tiden på onsdagen.
Arkivbild. SMHI varnar för skyfallsliknande regn och kraftig åska som väntas starta vid 12-tiden på onsdagen. Bild: Janerik Henriksson/TT

SMHI varnar för skyfallsliknande regn och åska

Inför onsdagen har SMHI utfärdat en varning för skyfallsliknande regn och kraftig åska. Varningen rör bland annat Melleruds kommun och gäller från lunchtid på onsdagen. Ovädret väntas pågå i flera timmar.

ANNONS
|

Den gula varningen för skyfallsliknande regn och kraftig åska under onsdagen gäller stora delar av Götaland och vissa delar av Värmland. I området ingår bland annat Trollhättan, Vänersborg, Lilla Edet och Mellerud.

Ovädret väntas dra in vid 12-tiden och varningen sträcker sig i nuläget till 23.00 på onsdagskvällen.

SMHI skriver i sin varning att vädret kan leda till exempelvis översvämmade vägar, tågproblem på grund av elstörningar och bränder.

– Det kommer nog variera en del, men det kan vara en en del kraftigt regn och skurar och en del åskurladdningar och starka vindar. Varningen gäller just nu mellan 12-23. Vidare in på kvällen. Långsamt rör sig österut, säger Sofia Söderberg, meteorolog.

Olika kraftigt regn

Ovädrets väg är svårt att placera i nuläget men det kommer röra sig från väst och långsamt mot öst. Enligt Sofia Söderberg kan regnmängden variera mycket. Det kan bli så att en ort får en stor mängd nederbörd och en annan kan få nästan ingenting.

I varningen meddelar de även att vädret kan leda till exempelvis översvämmade vägar, tågproblem på grund av elstörningar och bränder.

Varningen kan komma att förändras fram tills dess att väderområdet når västra Sverige.