Viconia IT storsatsar på Storgatan – nu har butiken öppnat

Från tandläkare och skobutik – till IT- och teknikcenter mitt på Storgatan i Mellerud. Sedan i torsdags håller Viconia IT öppet den nya butiken. Men det slutar inte där.
– I höst öppnar vi en co-working-yta på ovanvåningen, säger Jesper Andersson, som äger Viconia IT tillsammans med Tony Eriksson.

ANNONS
|

Det blev för trångt för det framgångsrika Mellerudsföretaget Viconia IT. Efter flytten in till de nya lokalerna är det desto rymligare, och på den stora ytan kan man göra betydligt mer.

– Här inne är det butik. Där bakom väggen kommer vi snart att hyra ut till ett annat företag. Och på ovanvåningen planerar vi för 30 co-working-platser där man kan hyra in sig på ett skrivbord och jobba, allt från en dag till längre perioder, säger Jesper Andersson till Melleruds Nyheter när den nya servicebutiken invigs på onsdagskvällen.

”Det här har saknats”

Runt om butiken minglas det och bjuds på tilltugg. Många som tidningen träffar säger samma sak.

– Det här har saknats i Mellerud. Här kan man få bra teknisk hjälp, säger Kalle Levin, som har sin fotostudio på andra sidan gatan, medan han pratar med tillväxtchef Viktor Weiberg och tittar på produkterna som finns på väggarna.

I första hand tillhandahåller butiken IT-relaterade produkter och tjänster. På Viconia IT jobbar det åtta anställda, alla är kvällen till ära klädda i företagets rosafärgade piké-tröjor. Christian Krut, tekniker, och Carl Pettersson, utvecklare, är två av dem.

– Folk vet att vi kan ge bra support och det finns inte andra IT-företag i närheten. Det centrala läget är en stor fördel för oss, vi kommer att synas, säger de.

Butiken blir ett komplement

Enligt ägaren Jesper Andersson blir servicebutiken ett bra skyltfönster för Viconia IT.

– Det är inte butiken som gör att vi kommer att gå runt. Det är mest ett komplement eftersom vi redan har dessa produkter hemma. Så varför inte använda det till något bra, säger Jesper Andersson.

Vad gäller den kommande co-working-ytan på ovanvåningen, som marknadsförs med en stor skärm inne i butiken, tror Viconia att det finns en efterfrågan. Framför allt bland egenföretagare, eftersom enmansföretag och många mindre företag ofta sitter isolerat och utan arbetskamrater.

– Här kommer finnas full service med möblerade platser, internet, städ, kaffe och skrivare. Men även fika, olika föreläsningar/kortare utbildningar med mera kommer att ingå i hyran, säger Tony Eriksson.

Jesper Andersson säger:

– Idag finns det inget liknande här, det är mer hela kontor som man hyr per månad.

Vill bygga ny uteplats på förråden

Bakom fastigheten finns en länga med förråd som Viconia IT vill bygga en uteplats i direkt anslutning till kontoret på ovanvåningen.

– Uteplatsen med vinterträdgård ligger bra till i söderläge. Där skulle folk som jobbar här kunna luncha. Men vi ser också framför oss att det blir en eventyta, kanske med föreläsningar och andra sammankomster, säger Tony Eriksson.

LÄS MER:Nya paintballhallen invigdes lagom till Kanalyran

LÄS MER:Klart: Rashad öppnar ny pizzeria i Mellerud

LÄS MER:Magnus Carlsson showade loss i regnet – här är bilderna från lördagskvällen