Trots regnet – Kanalyran lockade tusentals besökare

Uppskattningsvis besökte cirka 4 000 personer centrala Melleruds under lördagens Kanalyra, något färre under fredagen. I söndags räknades omkring 2 500 besökare in på Dalsland Center i Håverud.

ANNONS
|

– Man hade ju lite ont i magen innan Kanalyran med tanke på vädret. Vi är många som kämpat och jobbat inför festen – men vilket arrangemang det blev! säger Linnéa Lindstedt, kommunens näringslivsutvecklare.

Även om besökarna droppade av när det regnade som mest, lockade de olika aktiviteterna rejält med besökare. Omkring 25 funktionärer jobbade under Kanalyran för att få allt att flyta på.

– Det känns jättebra, folk var glada och det fanns mycket att välja mellan i programmet, säger Linnéa Lindstedt.

Hur såg budgeten ut?

– Kommunen hade öronmärkt 500 000 kronor till personalkostnader. Sedan fick vi in 200 000 kronor i sponsorpengar från företag. Det är fantastiskt hur mycket företag och föreningar ställer upp. Jag kan till exempel nämna modevisningen och grilltävlingen, säger Linnéa Lindstedt.

Hon nämner också att flera företagare har önskemål om ett mattorg med alkoholförsäljning till nästa år. Kommunen kommer att skicka ut en enkät där man får tycka till om årets Kanalyra, det blir ett underlag i planeringen inför nästa års festligheter.

Grävde diken på natten

Vid Mejeriet fanns mängder med barnaktiviteter, bland annat en beachfotbollsturnering med 26 deltagande lag. Allt regnande gjorde att sanden var väldigt blöt...

– Vi var uppe och grävde diken och harvade på natten mellan fredag och lördag. Det såg bra ut direkt på morgonen, men efter bara ett par matcher var det lika blött igen, säger Tobias Coster, en av ett 50-tal ideellt arbetande funktionärer på Melleruds Kristna Center.

Han fortsätter:

– Vi hade förvånansvärt många besökare trots vädret, nästan i paritet med i fjol. Barnaktiviteter är verkligen väldigt populärt. Men vi var tvungna att stänga ett par timmar tidigare i lördags på grund av skyfallen. Vi är jättenöjda, det är otroligt roligt med Kanalyran. Vi haft ett jättefint samarbete och bra dialog med Melleruds kommun, säger Tobias Coster.

LÄS MER:Fem omhändertagna för fylleri: ”En lyckad insats för oss”

LÄS MER:Magnus Carlsson showade loss i regnet – här är bilderna från lördagskvällen

LÄS MER:Madeleine och Stephanie från USA trivdes i Mellerud

Resultat i beachfotbollen:

7–9 år: Fem deltagande lag, där alla var vinnare.

10–12 år: Lag The Brasilians.

13–15 år: Lag Los Blancos.