Träd föll över E45 i Mellerud – orsakade långa köer

Ett träd föll över vägen på E45 och en bil körde in i trädet. Händelsen inträffade söder om Mellerud och orsakade långa köer under onsdagen.

ANNONS
|

Larmet om ett träd som fallit över vägen på E45 cirka 2,5 kilometer söder om Mellerud kom cirka 12.35. Platsen var vid cirkulationsplats Mellerud S till Kambol i riktning mot Göteborg. Inga olyckor ska ha inträffat i samband med händelsen, och ingen ambulans larmades.

– När inringaren larmade om detta var vägen helt blockerad. Men det var 20 minuter sedan, vi har ingen information om hur det ser ut just nu, säger Natalie Stridsberg på SOS alarm vid 12.45.

Räddningstjänsten kom snabbt fram till platsen och fick så småningom bort trädet från vägen.

Vid cirka 13.20 var det åter farbart på vägen.

Inledningsvis löd rapporten från räddningstjänsten att en bil blev träffad av det fallande trädet. Men det var snarare bilen som körde in i trädet och hann inte väja. Detta meddelade Jack Fågelqvist på räddningstjänsten Närf:

– Det verkar mera troligt att bilen hade kört in i trädet. Den hade skador i fronten och rutan sprack. Men det gick ganska snabbt att få undan trädet och trafiken ska flyta på igen utan hinder.