Beachfotboll en populär aktivitet.
Beachfotboll en populär aktivitet. Bild: Susanne Emanuelsson

Tio programpunkter att se fram emot på Kanalyran

Kanalyran 2024 har ungefär 40 olika programpunkter. Näringslivsutvecklare Linnéa Lindstedt tipsar om tio saker du inte får missa.
– De är en del av Kanalyrans DNA, säger hon.

ANNONS

Under fredagen, lördagen och söndagen är schemat fullt av upplevelser och aktiviteter i Mellerud. Under Kanalyran kan det vara viktigt att hålla lite koll på tiderna för att inte missa något roligt.

– Man kan skumma igenom programmet och se vad det är som man själv är mest intresserad av. Är man exempelvis mest intresserad av att se Starke Bonddräng-tävlingarna så kan man passa på att ta en liten paus när de tävlande tar paus och hänga på torget och ta sig en bit mat, säger Linnéa Lindstedt.

Själv gillar hon de aktiva aktiviteterna allra mest. Linnéa Lindstedt har gått på Kanalyran sedan hon var barn och har många härliga minnen från just de interaktiva programpunkterna.

– Badomaten är något jag minns tydligt. När jag var liten minns jag att min pappa, Anders Ljungqvist, var en av dem som kunde ramla ned i vattnet. Den hann inte byggas till i år tyvärr, men förhoppningen är att ha med den nästa år för den var verkligen en höjdpunkt!

Inför årets Kanalyra ser Linnéa Lindstedt fram emot att se flera av de återkommande inslagen. I hennes topp tio är det många aktiviteter som är klassiker, men det finns även några nyare inslag.

– Jag har försökt välja många av ut programpunkter som känns som självklara inslag och på något sätt en del av Kanalyrans DNA, men även utmanare som grilltävlingen.

Listan är gjord av Linnéa Lindstedt och programpunkterna är inte rangordnade i någon särskild ordning.

Bild: Susanne Emanuelsson

Barnkortegen och stora kortegen

”De får man inte missa! Presentkort för sammanlagt 7 000 kronor i potten för de som anmäler sig och går med”.
När: Lördag.
Bild: Susanne Emanuelsson

Sveriges Starkaste Bonddräng

”Tävlingarna är tillbaka! 18 anmälda från hela landet tävlar och Jimmy Wressel från Mellerud får vi heja på lite extra! 84-åriga strongmanprofilen Rune Andersson från Kuseruds gård som tog sporten till Sverige är arrangör – så häftigt!”
När: Fredag och lördag.
Bild: Susanne Emanuelsson

Fredagsdansen

”Fredagsdansen är också tillbaka med toner av det lokala dansbandet Freqvens! Vi ska montera ett 100 kvadratmeter stort trägolv på Köpmantorget och hoppas på bra väder. Tack till alla funktionärer som har anmält sig!”
När: Fredag.
Bild: Pressbild

Magnus Carlsson

”Magnus Carlsson gästar Kanalyran på lördag kväll och firar 30 år som artist med oss! ”
När: Lördag.
Bild: Susanne Emanuelsson

Modevisning på Köpmantorget

”Lokala modeföretag som visar upp sommarens mode”.
När: Lördag.
Bild: Susanne Emanuelsson

Grilltävling på Köpmantorget

”Med Melleruds Special – eller Våffelspecial om man så vill”.
När: Lördag.
Bild: STEFAN BENNHAGE

Avslutningskonserten med Sara Kanyinda

”Sara Kanyida med band i Hallingsalen i Håverud kommer att bli en magisk konsert! I Håverud kan man även lyssna på musik längs kajkanten under dagen och strosa runt i den vackra miljön”.
När: Söndag.
Bild: Susanne Emanuelsson

Barnaktiviteterna

”Beachfotbollsturneringen och alla barnaktiviteter nere vid Mejeriet får sällskap av ponnyridning och kaninklappning i PD Lundgrensparken precis intill. Det känns fint att samla barnens aktiviteter på ett ställe. I Håverud kan man även se på en trollkarlsshow på söndagen”.
När: Fredag, lördag och söndag.
Bild: Christian Björses

Alla lokala företag och föreningar som visar upp sig!

”Bland annat kommer vi få se en hunduppvisning med Melleruds Brukshundklubb där Sveriges bästa räddningshund 2023 – som även har fått fina placeringar i VM för räddningshundar – visar hur ett sök går till. Man kan även ta med sig sin egen hund och prova på rallylydnad mitt på Köpmantorget.
Och missa inte när Lions släpper 200 golfbollar nedför Norra Kungsgatan under lördagen! Det blir även premiär för paintball i gamla Coop-huset och massor av traktorer borta vid biblioteket”.
När: Lördag.
Bild: Christine Olsson/TT

Mat och dryck

”Det kommer bjudas på gratis Melleruds alkoholfria pilsner – så långt lagret räcker – på Köpmantorget där vi ska skapa ett mysigt mat-häng och bland annat Nuntorp Gård som lagar mat i en Muurikka”.
När: Lördag.

LÄS MER:Starkaste bonddrängen ska koras på Kanalyran – här är de klassiska bilderna

LÄS MER:Magnus Carlsson tillbaka till Kanalyran

LÄS MER:Strongman-ikonen Rune tillbaka på Kanalyran: ”Roligt att träna”