Stora delar av Mellerud stängs för trafik under Kanalyran

Både kommunen och polisen förbereder sig nu inför Kanalyran. Avstängda vägar och fler poliser ska bidra till ett säkert firande.
– Vi vill också att det ska vara roligt, säger Gunilla Fredin, polisen.

ANNONS
|

Under Kanalyran kommer stora delar av Mellerud att vara avstängt för trafik. Avspärrningarna börjar redan på torsdag morgon i och med att man behöver tid att bygga upp scen och staket.

– På torsdagen stänger vi av en del av Köpmantorget. Till en början bara den delen där parkeringen är. Sedan på lördagen kommer Storgatan vara avstängd så det kommer inte gå att ta sig in via 45:an, säger Patrik Tellander på Melleruds kommun.

Under lördagen kommer även bland annat Kapellgatan, Backegatan och PD Lundgrensgatan att vara stängd för trafik. Avspärrningarna i Mellerud tas bort tidigt på söndagen.

Kommer gå att handla

Under söndagen flyttar firandet vidare till Håverud och då kommer det vara området kring Dalslands Center som är avstängt.

För den som tar sig med bil till Mellerud under Kanalyran hänvisar Patrik Tellander till parkeringarna vid Rådavallen, Bergsgatan 28.

– Vi kommer även att ha Coops gamla parkering öppen för den som behöver in och handla runt Köpmantorget. I och med att den är för de som behöver handla kommer man att kunna stå där i ungefär en timme, säger han.

För den som behöver handla kommer det även gå att parkera vid Ica i en timme.

Utökade resurser

Från polisens håll säger Gunilla Fredin att man har med sig det nuvarande säkerhetsläget i planeringen och har möjlighet att detektera personer om det behövs.

– Vi har utökade resurser under Kanalyran och har även ett bra samarbete med vakter och andra förebyggande aktörer, säger hon.

Kanalyran brukar innebära en stor mängd människor som rör sig i centrala Mellerud. Polisen kommer att vara med alla dagar för att hålla koll på läget och rycka in om de behövs. Gunilla Fredins upplevelse är att Kanalyran inte brukar innebära några större utryckningar.

– Det kan vara när Öltälten stänger som det kan bli lite oroligt, men det brukar vara förhållandevis lugnt under hela helgen, säger hon.