Nya paintballhallen invigdes lagom till Kanalyran

Den röda mattan var utrullad och alla som ville fick komma in och prova på. Melleruds paintballförening vill gärna visa upp sin nya fina hall och på så vis locka fler medlemmar till föreningen.

ANNONS

Hallen ligger i det gamla Coophuset vid Köpmantorget. Det var Henrik Dalman som fick idén som nu blivit verklighet. På kort tid har han och de andra delägarna lyckats få allting klart i tid till invigningen.

Hallen som är 30 X 25 meter stor, med konstgräs som underlag, har uppblåsbara hinder som är flyttbara. Det finns bara två andra hallar av detta slag i Sverige, en i Stockholm och en i Falköping. Nu hoppas de på att det geografiska läget, mitt i mellan Göteborg och Karlstad med närhet till Norge, ska bli en succé.

Hur allt började

Henrik Dalman fick en vision om att de tomma lokalerna vid torget skulle kunna passa som paintballhall. Ganska snart togs den första kontakten med Melleruds kommun.

– Vi har fått väldigt bra bemötande från kommunen och de har varit mycket hjälpsamma. Det är även flera lokala företag som sponsrat oss med material, som färg och VVS-installationer så att vi kunde bygga en handikappanpassad toalett. Konstgräset är en gåva från Vara SK, berättar han.

Billig och effektiv träning

Enligt Henrik Dalman är paintball en väldigt bra träningsform. Eftersom de har bollar som går att återvinna blir det också relativt billigt. Det kostar att köpa in själva utrustningen men de kommer att kunna låna ut en del saker till dem som vill börja med sporten.

– Även ungdomar kan ha råd att träna ett par dagar i veckan, menar han.

Både Henrik och Martin Polby Edvardsson, från föreningen, intygar att det är en säker sport att hålla på med.

– Om man följer skyddsföreskrifterna är det helt säkert, säger Martin.

Naturligtvis kan oturen vara framme, om man sträcker sig eller ramlar under spelets gång, men de kan hända inom alla sporter menar de. Maskerna som används täcker ögon, öron och haka.

Den som vill kan spela med så kallad ”low impact”, alltså med lägre tryck. Det passar exempelvis yngre barn bättre.

Äntligen i mål

– Detta har tagit en stor del av vårt fokus under våren, men vi har fått mycket beröm för hallen av folk inom sporten vilket är roligt, säger Henrik.

Han och Joakim Johansson spelar i ett semiprofessionellt lag i Norge och de känner en del elitspelare där.

– De planerar att komma hit och ha träningar hos oss. Bättre betyg kan man inte få, säger Henrik.

Han är tacksam för allt engagemang som medlemmarna i föreningen lagt ner.

– De har offrat all sin fritid på detta projekt för att hinna klart i tid.

LÄS MER:Paintbollsatsning fyller Coophuset i Mellerud

LÄS MER:Tunga lyft när Sveriges starkaste bonddräng satte igång

LÄS MER:Kanalyran 2024 är igång – se bilderna här