Magnus Carlsson tillbaka till Kanalyran

Artisten Magnus Carlsson, tidigare medlem i banden Barbados och Alcazar, kommer tillbaka till Kanalyran för att uppträda på lördagen.
– Han känns väldigt folkkär och kan nog attrahera en bred målgrupp, säger Linnéa Lindstedt, näringslivsutvecklare på Melleruds kommun.

ANNONS

Artisten Magnus Carlsson har tidigare spelat under Kanalyran och nu står det klart att han ska spela på lördagen den 6 juli.

Men det är även fler punkter på programmet som man återinfört, efter en enkät som Mellerudsborna fick fylla i. Det resulterade bland annat att ett hundra kvadratmeter stort dansgolv i trä kommer tillbaka.

– Där efterfrågades även Fredagsdansen, så vi kommer att montera en dansbana i trä som en förlängning av scenen. Där kommer även modevisningar att hållas, säger Linnéa Lindstedt.

På fredagen hålls även deltävlingarna i Sveriges starkaste Bonddräng med grenar som ”Farmers walk” och ”Däckvält” vid Köpmantorget. De tre övriga momenten kommer att avgöras under lördagen på finalen.

– Rune Andersson från Kuseruds gård kommer att hålla i tävlingen. Han är en legend med ett världsrekord i bänkpress på 51 ton på en timme, och han har arrangerat över 300 styrketävlingar totalt, säger hon.

Hittills är tolv personer anmälda, både från Bengstfors och Åmål, men även från Stockholm och Lidköping.

Beachfotboll och grilltävling

Några kvarter bort hittas MKC Mejeriets populära beachfotbollsturnering för tolfte året i rad. Det krävs 200 ton sand för att göra spelplanen redo inför fredagens och lördagens matcher intill deras välbesökta aktivitetsyta för barn och ungdomar – och anmälan är öppen.

Det kommer även att bjudas på grilltävling och modevisning på Köpmantorget innan Magnus Carlsson går på scenen klockan 19 under lördagskvällen.

Söndagen flyttas till Håverud

På söndagen flyttas aktiviteterna till Håverud. Där kommer man kunna ta del av både trollerishow och flaskrace.

– Det kommer att spelas musik längs med kanalen och det traditionella flaskracet kommer också att hållas. Det blir lite lugnare, då lördagen är den dagen då flest besökare kommer, säger Linnéa Lindstedt.

Hela programmet för festivalen släpps den 15 juni.

– Då kommer man kunna se en karta var alla aktiviteter kommer finnas, var det kommer finnas foodtrucks eller till exempel ponnyridning. Vi kommer märka ut vad som passar barn, vad som kostar pengar eller vad som är gratis så man ska kunna navigera sig enkelt i området, säger hon.