Än så länge går vinnaren och den nyblivna miljonären från Mellerud ovetandes om vinsten.
Än så länge går vinnaren och den nyblivna miljonären från Mellerud ovetandes om vinsten. Bild: JESSICA GOW / TT

Lottospelare från Mellerud vann 10 miljoner – är ovetandes

En Mellerudsbo prickade under lördagen in alla sju rätt på Svenska spels Lotto med Joker och vann tio miljoner kronor. Men än så länge går vinnaren och den nyblivna miljonären ovetandes om vinsten.
– Vi har inte lyckats få tag i personen än, säger Natalie Wallin, kommunikatör på Svenska Spel Tur.

ANNONS
|

(OBS! Detta är en gammal artikel, Svenska Spel fick tag i mannen senare på kvällen)

Lördagens dragning av Lotto med Joker gav en spelad rad alla sju rätt på Joker. För en Mellerudsbo, som satte in tio kronor som insats, blev vinsten hela tio miljoner kronor.

Det är tredje gången i år som en Lottospelare lyckas pricka in alla sju rätt på Joker. Spelet lämnades in på Ica Maxi i Trollhättan.

– Vilken fantastisk start på sommaren och eventuell semester att få fira en mångmiljonvinst. Tio miljoner kronor är verkligen en livsförändrande vinst. Det som precis hänt Mellerudsbon är någonting många bara drömmer om, säger Natalie Wallin.

Har vunnit tio miljoner – vet inget ännu

Men vem är den nyblivne miljonären från Mellerud egentligen? Ja, det är det ännu ingen som vet. Inte ens miljonären själv.

– Vi har inte lyckats få tag i personen än. Det är inte helt ovanligt att vi får ringa flera gånger innan vi når fram, livet pågår ju i övrigt och vinnarna kan ju faktiskt vara upptagna, säger Natalie Wallin.

När ni väl får tag i dem och berättar – tror de på att de faktiskt har vunnit?

– Vi når alltid fram, och framför allt vid vinster från fem miljoner uppåt. Då måste vi få tag på dem för att ordna med ett bankmöte där ekonomisk och juridisk rådgivning erbjuds. Många blir såklart väldigt chockade och ofta brukar vi rätta raderna tillsammans och läsa upp de dragna numren. Så vi brukar alltid i samtalen få vinnarna att förstå att det är sant, även om det kan låta helt osannolikt.

Rätt rad Joker, lördag 29 juni 2024: 9 – 2 – 7 – 8 – 9 – 5 – 9