Kanalyran 2024 är igång – se bilderna här

Folkfesten är igång och besökarna är på plats. Melleruds Nyheter rapporterar från Kanalyran 2024 hela helgen.
– Ingen semester utan Kanalyran, konstaterar Daniel Frendin från Mellerud när han står och lyssnar till PÄNDA och Nadja Kaplan.

ANNONS
|

Under fredagen är det bland annat paintball, fiskedamm och traktorutställning på schemat. Efter lunch börjar också helgens första musikinslag när PÄNDA och Nadja Kaplan startar sin musikaliska lunch i öltältet.

– Jag gillar den här musiken, säger Daniel Frendin.

Intill står kompisen Johan Hjertö.

– Vi är stammisar på Kanalyran båda två. I morgon kommer jag att stå på scenen med Musikskaparna när vi ska ha allsång, berättar Johan Hjertö.

Väderprognosen inför helgen har sett dyster ut och de första besökarna på plats möttes av ett regnigt Mellerud.

– Det är synd, men vi hoppas att det blir bättre under dagen, säger Kirsi Hilkmamo som tillsammans med Raimo Hietala tagit sig till centrum under förmiddagen.

Flera besökare är iklädda regnkläder eller har med sig paraplyer för att ändå kunna gå runt och utforska de olika aktiviteterna. På Kyrkans Hus har man dock flyttat in fiskedammen och ansiktsmålningen så där går det att leka utan stövlar.

– Jag fick en klubba!, säger Albin, 4 år, och visar upp sin fångst från fiskedammen.

I entren till AME ställer tre kvinnor ut sina alster. Haya Azizi är dockdesigner och använder riktigt hår till de flesta av sina fina konstverk. Häftiga målningar står Enas Snober för, mest med fantasimotiv.

– Den stora med ett ansikte kallar jag ”Makt efter kriget”. Jag är från Syrien så det finns många känslor, säger Enas Snober, som arbetar som språkassistent på Nordalsskolan.

Lina Al Dirani visar virkat och broderat, både dockor, nyckelringar och tavlor.

Fredagsdansen körde igång vid 18-tiden, med dansbandet Freqvens på scenen. Mellan regnskurarna var det flera tappra par som gick upp på dansgolvet. På uteserveringarnaoch i öltältet samlades folk för att fira in Kanalyrans första kväll.