Hela samhället fylls med aktiviteter under Rostocksrundan

På lördag 13 juli anordnas Rostocksrundan, med ett 20-tal deltagare på 14 olika stopp längs promenaden. Här finns allt från konst, hantverk, retro och loppisar till gåfotboll på Brunnsvallen.

ANNONS

– Det blir en folkfest i hela Dals Rostock, det är väldigt roligt att så många har anmält sig att delta. Det är perfekt för en promenad igenom samhället eftersom de 14 stoppen ligger ganska utspridda, säger Eva Petrén, på Kraften Dals Rostock.

Flera av stoppen är hemma hos privatpersoner, en del är i Brunnsparken och några hos olika företagare. Längs vägen finns loppisar, kläder för vuxna och barn, möbler, antikt, retro, hantverk, konst och second hand.

– Det finns ett bra utbud av mat och fika. Kroppefjälls IF säljer hamburgare och har öppet kiosken på Brunnsvallen där det blir gåfotboll klockan 12. Ekholmens Café och Gårdsbutik har öppet liksom Byxfickans livs och Gula villan i Brunnsparken, säger Eva Petrén.

Själva tanken med Rostocksrundan är att det blir en dag för alla som bor i Dals Rostock och besökare utifrån att gå runt och besöka de olika utställarna.

– Den perfekta utflykten skulle jag säga. Dels kan man fynda och dels träffa människor som man inte brukar möta. En dag för ett levande samhälle! konstaterar Eva Petrén.

Arrangör är Evenemangskommittén och Kraften Dals Rostock.