Anders Larsson till vänster som karaktären Bonna Bengt.
Anders Larsson till vänster som karaktären Bonna Bengt. Bild: Privat

Från rumsrent till snusk – nu ska Bonna Bengt ut på turné

Anders Larsson, tidigare medlem i dansbandet Streaplers, har ett nytt projekt på gång. Med låtar som ”Pungen i stången” och ”Rätt in i räva” ger han sig nu ut på turné med bandet Bonna Bengt.

ANNONS
LocationMellerud|

Bonna Bengt bor enligt Anders Larsson tillsammans med sin bror på en gård i Hjo, och karaktärerna försöker ständigt hitta sig en kärlekspartner – men enligt låtarna går det inte så bra.

Idén till karaktären Bonna Bengt föddes under tiden som Anders var med i "Streaplers”.

– Vi hade en busschaufför som kom från Tibro, och han berättade alltid så sjuka historier om olika stollar. Då fick jag en tanke om att starta ett band med någon liknande karaktär, säger han.

LÄS MER:Triss i Grammis – musikerna från Mellerud kan vinna

Redan producerat flera låtar

Så kom pandemin och idén om Bonna Bengt blev till verklighet. I sin studio i Dals Rostock har Anders redan hunnit producera ett tiotal låtar.

– En kille vid namn Henrik Sveder var i min studio och sjöng, och då fick jag även idén att Bonna Bengt skulle behöva en brorsa också. Så nu är det vi två, säger han.

Låtarna ligger ute på Youtube och har redan fått en hel del visningar.

– Det är därför det passar sig så bra att äntligen få spela live, säger han.

Turnén startar i Hjo

Så nu i sommar ska alltså det nya bandet ge sig ut på en liten turné. Starten går av stapeln den 25 maj på Korsberga bygdegård i Hjo.

– Det här är musik för de som gillar att ha roligt, så det gäller att hålla utkik efter oss och fler datum i sommar, säger Anders.