Kanalyran 2007.
Kanalyran 2007. Bild: JOHN WIMAN

Festivalvädret blir blandat – här är SMHI:s uppdaterade prognos

I helgen är det Kanalyran i Mellerud. Enligt SMHI:s prognos väntas 13 till 15 millimeter regn under fredagen och kraftig blåst under söndagen. Men under lördagen ser det bättre ut än vad prognosen visade i tisdags.

ANNONS
LocationMellerud|
|

Vad är då sannolikt?

Enligt SMHI meteorolog kommer fredagen att bjuda på växlande molnighet. Detta innebär att vi kan få både solglimtar och regnskurar. Det är bra att ha ett paraply till hands, och kanske en regnjacka, så att du kan njuta av alla aktiviteter oavsett vädret. Det ser också ut att bli blåsigt, så klä dig varmt.

Fredagen blir blöt

Under fredagen ser det ut att komma större mängder regnskurar, mellan 10 och 15 millimeter. SMHI säger att de i nuläget inte kommer behöva skicka ut någon vädervarning under helgen. Det förväntas också blåst runt 12-tiden, med vindbyar på upp till 14 meter per sekund, men det kommer att lugna ner sig under kvällen.

Viss sol på lördag

Lördagen ser ut att bli bättre, med uppehåll och viss sol. Just nu ser SMHI att det bara kommer att regna under tidiga morgonen, men att det kan vända beroende på vinden, då områdena runt omkring kommer att ha regn. Natten till söndag förväntas det komma mer regn, runt 02-tiden.

Kraftig blåst på söndagen

Söndagen ser ut att bli den soligaste dagen, med viss molnighet och värme. Det kommer dock att blåsa upp mot 20 meter per sekund i vindbyarna.

LÄS MER:Handlarna räknar med folkfest – och klirr i kassan

LÄS MER:Tio programpunkter att se fram emot på Kanalyran

LÄS MER:Bildsvep från Kanalyran 2010 till 2023: Finns du med på bild?