Medlemmar i de olika församlingarna hade det svettigt när de stoppade alla böcker i en plastförpackning.
Medlemmar i de olika församlingarna hade det svettigt när de stoppade alla böcker i en plastförpackning. Bild: Privat

Bok i Melleruds 4 750 brevlådor

Under veckan påbörjar Brevlådemissionen arbetet att dela ut ett nytryck av Nya testamentet döpt till Boken om hopp till alla hushåll i Melleruds kommun. Det sker i ett samarbete med tre församlingarna i Mellerud.
– Det är en grupp ungdomar från Tyskland som gör det här helt ideellt, säger Tommy Pettersson, pastor i Smyrnakyrkan.

ANNONS
|

Utdelningen sker i samarbete med Equmeniakyrkan, Melleruds Kristna Center och Smyrnakyrkan. Ungdomarna bor i Equmeniakyrkan så länge som aktiviteten pågår. Sedan drar de vidare.

– De ska vara i Sverige fram till i september och resa runt och dela ut Nya Testamentet. Tidigare har de varit i Dals-Ed, Bengtsfors och Åmål. Nu är det vår tur, säger Tommy Pettersson, som menar att det är bra att Mellerudsborna har bakgrunden klar för sig när de får sin bok.

Personliga berättelser

I boken med Nya testamentet finns också personliga berättelser om olika människors väg till kristen tro. Den svenska upplagan trycks löpande vartefter den delas ut. Även en barnbok med samma innehåll mer lättillgängligt i tecknad form finns med det paket som de tyska ungdomarna delar ut.

– Tanken med boken är att den ska passa den som aldrig tittat i Bibeln och inspirera till vidare studier, säger Tommy Pettersson.