40-tal konstnärer ställer ut på Nuntorp Gård i sommar

Målad konst ihop med konsthantverk och foto. Detta visas upp på Nuntorp Gård perioden 26 juni till 17 augusti och deltar gör ett 40-tal utställare.
– Det finns något för alla, säger Kalle Levin, kommunikatör på Nuntorp Gård.

ANNONS
|

För andra året i rad anordnas konstutställning i huvudbyggnaden. Deltagande konstnärer delas upp i två grupper, där vardera grupp visar sina verk i tre veckor. Mellan de perioderna, under vecka 32 och 33, kommer Galleri Olika att ställa ut.

– Det jag sett är en härlig blandning av konstuttryck, både expressionistiskt och minimalistiskt. Alla utställare är verksamma i Dalsland eller Västsverige och deras verk håller väldigt hög kvalitet, understryker Kalle Levin.

Det är han som varit i kontakt med en rad aktörer för att samla ihop en bra grupp med utställare. Bland annat har Kalle Levin kontaktat Not Quite, Stenebyskolan, konstnärer, fotoklubbar med mera.

Besökarna kan se målad och tecknad konst i två konferenssalar, medan foto och hantverk ställs ut i festsalen (före detta gympasalen). En spännande deltagare är Christoph von Rohden som visar ett rörlig konstverk (kinetisk skulptur) som placeras mitt i festsalen. Verket kan beskrivas som en pendel i metall.

Är jätteroligt

– Detta är jätteroligt. Här får man ställa ut med andra konstnärer som man inte känner sedan tidigare, ett av många event för min del i sommar. Jag är nybliven pensionär och har massor att göra, säger Susanne Schubert från Köpmannebro som ställer ut bildkonst.

Johanna Linder från Mellerud har ett stort fotointresse och är medlem i Melleruds fotoklubb. Hon deltog på utställningen på Nuntorp Gård även 2023 och tyckte de var mycket bra.

– Jag kommer att ställa ut bilder med hundmotiv, jag fotade hundar på en workshop på Öland nyligen. Det ska bli väldigt roligt att ställa ut här igen, det är ett sätt att visa upp våra alster, konstaterar Johanna.

Britt Svantesson från Säffle målar i akryl.

– Jag fick höra om utställningen på ryktesvägen och skickade in en ansökan. Det känns jättekul att vara med, säger hon.

Många vildbin utrotningshotade

Dan och Gudrun Nilsson från Ånimskog är båda fotografer och har ställt ut i olika sammanhang. Dan fotograferar mest insekter och visar även en del porträttbilder. Gudrun vurmar för vildbin.

– Vildbin består av humlor och solitärbin, det finns cirka 300 arter. Jag vill visa upp detta på utställningen, jag har även med ett par rödlistade sorter. En tredjedel av alla vildbin är utrotningshotade. Det ska bli jätteroligt att vara med här. Jag hade en utställning om vildbin hos Kerstin Ljungqvist i Dals Rostock innan pandemin, säger Gudrun Nilsson.

Skapa en levande plats

Den 3 juni samlades flera av utställarna på Nuntorp Gård, där Kalle Levin gick igenom upplägget. Han informerade om verksamheten som drivs av Anna och Richard Johansson. Bakgrunden till att anordna konstutställningar på Nuntorp Gård är att man vill skapa en levande plats, locka fler att ”hemestra” och visa upp den stora mångfalden av uttrycksfull konst som finns i vårt närområde.

Utställningarna håller öppet onsdag till lördag i sommar.

Utställningar andra tider på året

– Nästa år skulle jag vilja ha hjälp av några fler med arbetet inför utställningen, det har varit väldigt mycket jobb för mig i år. Vi vill gärna ha utställningar under andra tider på året också, till exempel vid påsk och jul, förklarar Kalle Levin.

Så är du engagerad i någon konstförening och vill hjälpa till inför kommande utställningar kan du kontakta Kalle Levin på mail kalle@nuntorp.se

Deltagare i Konstsommar på Nuntorp Gård

Utställare vecka 26-28:

Martina Cronholm Boyle, Britt Svantesson, Susanne Atkins Ryman, Susanne Schubert, Johanna Linder, Rolf Linder, Kalle Levin, Bo Granlund, Johnny Martinsson, Lina Söderberg, Christoph von Rohden.

Utställare vecka 29-31:

Ingegerd  Andersson, Nina Nermark, Kristina Blakstad, Patrick Allier, Bertil Larsson, Lars Eric Fjellman, Dan Nilsson, Gudrun Nilsson, Inge Dahlgren, Jonas Boman, Christoph von Rohden.

Utställare vecka 32-33:

Galleri Olika