Lyckliga studenter sprang ut från Nuntorp under glädjetjut

Tre års väntan, nervöst spanande inifrån och spejande utifrån, taktfast klappande till musiken och bubblor i luften och glasen. Till slut var det dags. Med ett glädjetjut kom de nybakade Nuntorpsstudenterna utspringande och dansen och hoppandet tog vid.

ANNONS
|

Eleverna på Nuntorpsgymnasiet tar alltid studenten ett par veckor innan övriga gymnasier i området. Men väntan kan förstås kännas lång ändå.

– Länge, svarar toklyckliga studenten Mickaela Thompson på frågan hur länge hon väntat på den här dagen.

Stina Johansson njuter av att få umgås med alla på skolan en sista gång innan resten av livet, och för hennes del, jobb i ett stall tar vid. Hon har läst inriktningen häst och bekräftar att det jobb hon redan fått är ett drömjobb.

Jättefång av blommor

En som hade riktigt många som tog emot henne var Alma Bernhardsson, student från lantbruk – maskin och växtodling som snart hade ett jättefång av blommor, mjukisdjur och flaskor runt halsen.

– Det känns jättebra att så många kommit hit, men det är svårt att hinna prata med alla, säger hon när hon fått hjälp att lyfta av den tunga lasten som började skära in i nacken.

”Var så nervös”

Själva utspringet var det hon sett fram emot allra mest med studentdagen.

– Jag var så nervös. Mer nervös än jag hade behövt vara, säger hon när den biten är avklarad och det snart är dags för mottagning hemma.

För Alexander Olsson, en av skolans stipendiater det här året, väntar en tur hem till Järn i Mellerud i en nedcabbad Mustang i det fina vädret. Gästerna kommer klockan 17, så det blir tid för att hämta andan en stund först, konstaterar hans mamma nöjt.