En av de tretton dansarna i föreställningen är Indra Lundquist, född och uppväxt i Mellerud.
En av de tretton dansarna i föreställningen är Indra Lundquist, född och uppväxt i Mellerud. Bild: Karin Danielsson

K.Ä.N.S.L.O.S.A.M – Nio känslor och tretton dansare

K.Ä.N.S.L.O.S.A.M är en föreställning skapad av nio koreografer på temat olika känslor, utifrån nio spoken word texter av artisten och poeten DanièL ”Lyssna”. Den visas på Kulturbruket på Dal fredag 17 maj.

ANNONS
|

Publiken får göra en resa genom känslorna Kärlek, Ängslan, Nyfikenhet, Svartsjuka, Lust, Obehag, Sorg, Aggression och Munterhet. De tretton dansarna i föreställningen är 20-25 år och studerar på yrkesdansarsutbildningen på Danscenter Fryshuset i Stockholm.

De ger alla sina känslor till publiken genom jazzdans, modern och nutida dans, hiphop, afrobeat och vouging. Detta i koreografier av Amelis Nicoletti, Celia Caap, Julia Johansson, Pontus Linder, Albin Lindén, Johan Mix, Joakim Stephenson, Amanda Arin och Adrian Cruz.

Från Mellerud

Indra Lundquist är född och uppvuxen i Mellerud och går nu sista året på yrkesutbildningen Danscenter Fryshuset i Stockholm.

Så här säger hon om föreställningen hos Kulturbruket på Dal:

– Jag är själv uppvuxen i Mellerud och vet att jag själv som älskar dans inte känt att det funnits mycket dans att gå och kolla på, så dels skulle jag tycka det var superkul att få komma tillbaka till Mellerud och visa den dansglädjen som vi har, dels sätta Mellerud på kartan med varierande kultur!

Arrangör är Kulturbruket på Dal.