Godisregnet blev Sommarkalasets höjdpunkt

När Svenska Kyrkan, Tempo och LM Dog i Frändefors bjöd in till Sommarkalas anslöt sig ett 20-tal utställare. Flera med hundnära verksamhet och många med aktiviteter som riktade sig till barnen.

ANNONS
LocationFrändefors|
|

På rundvandringen på området mellan församlingshemmet, Tempo och butiken där LM Dog ligger syns såväl hobbyhantverkare som ungdomar som informerar om sin förenings verksamhet. Flera av utställarna har hundnära verksamhet och någon med närhet till jakt och fiske.

Tempo har flyttat frukt- och grönsaksdisken, med närodlade tomater och svenska jordgubbar, utomhus. Här finns också flera föreningar och något nystartat företag. Aktiviteter för barnen saknas inte, hoppborg, såpbubblor, ansiktsmålning, käpphästhoppning samt slutligen godisregnet.

Tove Thunberg och My Robertsson företräder Norra Älvsborgs Hundungdom. De informerar om verksamheten för att locka fler ungdomar och lottar samtidigt ut en träningsplats. Båda har hundar och deltar såväl på utställningar som olika tävlingar. Alldeles intill står Eva Petrén Allier och gör reklam för Kroppefjälls Hundpark. Även här finns fina erbjudanden och en utlottning.

Peter Dahlgren säljer sina egentillverkade fågelholkar

– Jag har väl inte sålt så där jättemycket idag, men det är roligt att få vara med och visa upp sig. I vanliga fall är min fartkameraholk den som är mest populär, säger han och pekar på en stor avlång holk, som ja, ser ut som en fartkamera.

Lockades av alla barnaktiviteterna

I skuggan nedanför Församlingshemmets terrass sitter familjen Andersson/Johansson, som bor utanför Frändefors, med varsin glasspinne i handen. Minstingen sover i barnvagnen bredvid.

– Vi såg annonseringen av Sommarkalaset och åkte hit mest för att det var så mycket barnaktiviteter, säger pappa Andreas.

Dottern Signe har hunnit med käpphästhoppningen och att hoppa i hoppborgen.

– Båda två var lika roliga, säger hon diplomatiskt.

På Församlingshemmets terrass uppträder Brålanda Ukulelegrupp med gamla finstämda låtar. Slinker man innanför altandörren kan man köpa sig kaffe med gofika. Här hittar vi också Gunnel Holmgren som är vikarierande husmor i Frändefors församling

– Det här samarbetet är bara positivt, vi vill ju också locka fler besökare till oss, så vi är nöjda bara över att få vara med och visa på vår verksamhet. I dag har vi gofika, musik och tipspromenad på vår lott, säger hon.

Godisregnet är Sommarkalasets höjdpunkt

Klockan närmar sig två och det är dags för Sommarkalasets höjdpunkt, godisregnet. Folk samlas vid Tempo och strax fullkomligt regnar det godis från taket. Magnus Sundén, Tempos ägare, sköter det hela. Efteråt säger han:

– Vi som anordnar det här tycker det är väldigt roligt, det blir en trevlig grej för Frändefors och uppskattas av de boende här, säger han och berättar vidare att det nu är ett år sedan man startade. Då var han relativt ny ägare till Tempo-butiken och efter det blev det även ett jippo i julas.

– Det har varit riktigt kul här i dag, ett riktigt sommarkalas med fokus på barnen och jag uppskattar verkligen alla övriga utställare här i dag, avslutar han.