Johannes Nilsson: Läsarstorm på Kanalyran – tack för all feedback!

Juli och Kanalyran har bjudit på en riktig läsarstorm!
I dubbel bemärkelse. Dels har jag träffat och pratat med massor av fantastiska läsare på torget, dels har vi slagit läsarrekord på hemsidan! Den här, min första Kanalyra, är något jag sent kommer att glömma.

ANNONS
|

När vi tittade på väderleksrapporten dagarna innan festen var det regn, regn och regn. Inte helt lyckat om man ska tillbringa åtminstone större delarna av fredagen och lördagen utomhus.

Därför köpte jag extra vädersäkrade kläder på Melleruds Handel innan det var dags för Starkaste bonddrängen på torget, den första grenen i den klassiska strongmantävlingen sent på fredagen.

Målet för oss, samtidigt som regnet började hälla ner under slutet av den första grenen, var att få ut en matig artikel med mycket bilder samma kväll.

Efter ett taktiksnack mellan mig och Susanne Emanuelsson bestämde vi oss för att jag skulle skriva och hon skulle ta bilder, det skulle gå snabbare då.

Susanne lyckades fånga några fantastiska ansiktsuttryck på de frustande styrkemännen, vilket gjorde att jag enkelt kunde skriva ihop en text utifrån det jag kunde se på bilderna.

Massvis med bilder från Kanalyran

Alla som har mobilappen fick en pushnotis (via vår app) på mobilen precis innan gren två skulle starta, däckvältningen, och kunde läsa om tävlingen och se massvis med bilder samtidigt som nästa gren tog sin början.

Det är det som är fördelen med sajten, att man kan ta del av större händelser snabbare, ibland direkt efter att det har skett. Dessutom med en mängd bilder och även videoklipp.

Efter helgen kunde vi räkna hem nära 90 000 klick på hemsidan den veckan, nytt rekord för oss med råge!

Här på sajten har vi samlat allt under artikelserien "Kanalyran 2024". Gå gärna in och läs!

Läsarna berömde vår bevakning

På Köpmantorget, där jag stod på den lilla scenen i mitten just bredvid Nuntorp gård, kom det fram flera läsare som tyckte att det har blivit så bra med nya hemsidan.

Vi fick faktiskt massor av beröm över det vi på redaktionen publicerar varje dag och särskilt creddade för bilderna som lades ut under Kanalyran.

Och ovädret på Kanalyran då? Som arrangören Linnéa Lindstedt berättar i den här artikeln: Hela 4 000 besökare kom på lördagen, och 2500 i Håverud på söndagen. ”Vilket arrangemang det blev!”, konstaterade hon efteråt.

Glada människor och härlig stämning

Festivalen levererade verkligen en härlig stämning och massa glada människor, det ibland lite motsträviga vädret var sekundärt.

Jag vill rikta ett stort tack till alla er läsare som ville komma och prata om Melleruds Nyheter och vårt innehåll. All feedback mottagas tacksamt! PS: även om hundratals tygkassar gick åt under lördagen (alla som kom förbi och pratade journalistik och som visade upp appen på sin telefon fick en kasse), så finns det fortfarande kvar ett antal. Slå en signal vetja!

Nästa fredag tar jag semester. Men tidningen är igång hela sommaren – online!

LÄS MER:Trots regnet – Kanalyran lockade tusentals besökare

LÄS MER:Magnus Carlsson showade loss i regnet – här är bilderna från lördagskvällen

LÄS MER:Finaler och korteger – folkfesten på Kanalyran fortsätter

Så laddar du ner appen:

1. Sök på ”Melleruds Nyheter” i App Store eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.