Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Bild: Christine Olsson/TT

Svar till ”Media hänger på om trollfabriker”

SD-politikerna Terje Skaarnes och Ulf Rexefjord ondgör sig i sin insändare över medias bevakning av deras så kallade trollfabriker där falska konton sprider desinformation och hat.

ANNONS
|

De försvarar förekomsten av dessa med att SD tidigare inte kunde nå ut med sina budskap i traditionell media och att syftet skulle vara att få ordning på Sverige. De anser vidare att dessa falska konton beskriver verkligheten.

En verklighet som de menar att alla sunt tänkande svenskar ser. Det går liksom kors i huvudet när man läser detta. Hur kan SD på fullt allvar mena att man behöver driva den här typen av skumraskverksamhet när man numera är ett stödparti till regeringen?

Vad har verkligheten med falskhet att göra? Och hur menar Terje och Ulf att de gjort Sverige bättre genom att ha en kommunikationsavdelning där medarbetarna sitter och sprider falska budskap under falsk flagg?

Det senaste avslöjandet med den ryssvänlige medarbetaren som hyllat Putin och hoppats att Sverige skulle attackeras av Ryssland är väl knappast något som gagnar Sverige. Inte för sunt tänkande människor i alla fall.

Om vi nu ska prata om verkligheten, som Ulf och Terje menar att de representerar, hur kommer det sig då att SD förnekar klimatförändringarna? SD är det parti som har lägst ambitioner när det gäller klimatpolitiken* inför den kommande mandatperioden. Knappast något som gör Sverige till ett bättre land särskilt inte för barn och ungdom som borde ha framtiden för sig.

*Naturskyddsföreningens undersökning av partierna miljöambitioner infor EU-valet 2024

Helsvensk EU-medborgare som råkar vara bosatt i Melleruds kommun

LÄS MER:Media hänger på om trollfabriker

LÄS MER:Ulf Rexefjord (SD) efter Kalla faktas granskning: ”Partiet har inte gjort bort sig”