Västtrafik, taget på Strömstads station.
Västtrafik, taget på Strömstads station. Bild: Hannah Palmhagen

Jag är besviken på Västtrafik

Jag är mycket besviken på Västtrafik då jag hörde av en mamma som fick meddelande klockan 07.40 att bussen är inställd, trots att den skulle komma 07.30.

ANNONS
|

Hur många barn står inte ute på landsbygdens vägar utan mobil (som dom inte får ha med till skolan) och väntar på bussen? Förra gången det var inställda bussar fick denna mamma meddelande kl. 06.20. Även de på kommunen som är ansvariga för hållplatserna på våra vägar i Melleruds kommun. Västtrafik gick inte att nå, troligt överbelastad.

Vill också rikta kritik till Trafikverket där det blev stor förvirring vid senaste ovädret när det var en olycka vid Kambol, Mellerud. Verkar som om det inte fanns någon planering angående omledningsvägar och skyltning. Som ni vet är E45 alldeles för smal, där är önskemålet en 2+1-väg.

Jag anser att dessa omledningsvägar skall rustas upp för de är i uruselt skick, som en tvättbräda, stora nivåskillnader vid vägtrummor och vägkanter med mera.

Skärp er och skyll inte på att ni nu har en stor kostnad på E6 vid Stenungsund. Detta är inget nytt. Jag har kontaktat Trafikverket tre gånger och fått ett diarienummer på väg 2163 och 2164. Trafikverket har de senaste åren lagt om väg 2140 som dom anser vara prioritet ett. Nu tror ni väl att jag vaknat på fel sida men jag har vaknat till verkligheten.

Gunnar Landegren